IP Telefon Santralları

Telesis PX24NRX Nano

incele >>>

Telesis PX24MRX

incele >>>

Telesis PX24XRX

incele >>>

Karel IPG500

incele >>>

Karel IPG1000

incele >>>

Karel DS200M IP

incele >>>

Multitek IPX-1000

incele >>>

Karel MS48 ip

incele >>>

IP Telefon Santralı Nedir? 
IP telefon santralları, geleneksel analog santralların yerini alan ses, görüntü ve veri iletişimini tek bir network üzerinde toplayan iletişim sistemidir. IP tabanlı santrallar, kolay yönetilebilir ve programlanabilir olmasının yanında kurulum ve bakım maliyetlerinin düşük olması nedeniyle işletmeler için uygun çözümlerdir.IP santrallar ile geleneksel analog santralların sunduğu özelliklerin yanında VoIP, fax-over-IP, ses kayıt, konferans, görüntülü görüşme, sesli mesajların e-mail ile iletilmesi, durum bilgisi izleyebilme, anlık mesajlaşma, uzak abone ve uzak ofis iletişimi gibi gelişmiş uygulamalar kullanılabilmektedir.

IP Santral Özellikleri


1) Masa başı sabit telefonlara duyulan bağımlılık ortadan kalkar. Akıllı cep telefonları, tablet bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar vb. cihazlar üzerine kurulacak yazılım tabanlı telefonlar sayesinde, aboneler dünyanın herhangi bir yerinden, santrallarına bağlanabilir ve ofislerindeymiş gibi telefonlarını kullanabilirler. 

2)Firmanın farklı birimleri arasında kurulacak IP köprüsü veya otonom bağlantı sayesinde iletişim giderlerinde ciddi tasarruf elde edilir. 

3)IP telefon santrallarında,kapasite artırımı çok kolaydır.Kapasite artırmak için santrala yeni kartlar eklenmesi gerekmez. IP abone altyapısı yazılım tabanlı bir yapı olduğundan sadece Voip ve IP abone lisansı ilavesi ile abone sayısı kolaylıkla artırılabilir.

4) IP santrallar, IP aboneler için özel kablolama gerektirmez. Mevcut network ağını kullanarak sistem çalışabilir.

5) IP santralların bakımı ve programlaması kolaydır.WEB arayüzü sayesinde standart bir Internet Tarayıcısı (örneğin Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) uygulamalar üzerinden kolayca yapılabilir

6)Kullanılacak olan telefon makinası için çeşitlilik artar.IP santrallarda kullanılan SIP protokolü dünya genelinde standartlaşmış ve olgunlaşmış bir protokoldür bu nedenle ip telefon çeştliliğide haliyle fazla olacaktır.

7) IP sistemler, IP altyapısı sayesinde farklı yazılım ve sosyal medya araçlarıyla entegrasyona açıktır. Bu sayede sistem aboneleri tek arayüzden birden fazla iletişim aracını kullanabilirler.

8)Görüntülü görüşmeiçin video ip telefonlarla ve soft phone lar ile yapılabilir.

10)Mobil uygulamalar ile cep telefonunun da bir abone telefonu gibi kullanılmasına olanak tanır.Yerden bağımsız dünyanın heryerinde santralin abonesi gibi kullanılabilir.